6 belangrijke roulette tips om te winnen

De beste en slechtste roulette nummers

Hoewel het plezier altijd voorop dient te staan bij het spelen van online roulette, speel je natuurlijk ook stiekem voor de winst. Je hebt immers alleen maar een balletje nodig dat net op het vakje terecht komt dat jij uitgekozen hebt. En afhankelijk van het uitbetalingspercentage, kun je zo een fors bedrag winnen. De kans op het behalen van een grote winst met roulette is in de praktijk minder groot dan je wellicht denkt. Met de onderstaande roulette tips om te winnen laat je zo weinig mogelijk meer aan het toeval over.

#1 Kies voor Europees roulette

De eerste tip van deze roulette tips om te winnen, is de keuze voor de roulettevorm. Je kunt kiezen uit Amerikaans roulette of Europees roulette. Hoewel het verschil op het eerste oog bijzonder klein lijkt, betekent het veel voor de winkansen. De Amerikaanse vorm heeft namelijk naast de enkele nul ook een dubbele nul, terwijl Europees roulette maar één nul op het wiel heeft staan. Het huisvoordeel is bij Amerikaans roulette 5,26%. Even ter vergelijking; bij Europees roulette is dit 2,70%. Met Europees roulette heb je dus groter voordeel als speler, vergeleken met Amerikaans roulette.

#2 Leer de spelregels kennen

Roulette is niet moeilijk te begrijpen, maar het vereist wel wat kennis van de spelregels om je winkansen zo groot mogelijk te maken. Verdiep je in de inzetmogelijkheden, waarbij je een bepaalde tactiek kunt hanteren. Zo kun je onder andere kiezen uit de veelgebruikte en populaire Martingale strategie of de Pivot strategie.

#3 Bepaal vooraf je inzet

Roulette kan een verslavende werking hebben. Het is namelijk ontzettend spannend, waarbij de adrenaline door je lijf giert. Je kunt zo opgaan in het spel, dat je niet alleen het tijdsbesef verliest maar ook veel geld. Bepaal daarom vooraf een budget waar je je aan moet houden.

#4 Wed alleen met kleine bedragen

Voor zowel beginners als de meer ervaren spelers is het verstandig om het bij kleine bedragen te houden als inzet. Op die manier blijft het plezier voorop staan. Als je wint, is dat mooi meegenomen. En als je verliest, weet je zeker dat het geen gat slaat in je portemonnee.

#5 Spreid je winkansen

Om zoveel mogelijk geld te kunnen winnen, is het inzetten op één getal een slim idee. Alleen, de kans dat dit je lukt is wel bijzonder klein. Zeker als je nagaat dat het Europese wiel uit 37 vakjes bestaat. Je hebt dan maar een kans van 1:37 op winst. Het is daarom een beter idee om te kiezen voor 50% kans. Dat is het geval bij inzetten op rood/zwart, even/oneven of 1-18/19-36.

#6 Houd je hoofd erbij

Als je energiek, uitgerust bent en je je goed voelt, ben je veel beter in staat om je te focussen op het spel. Ook is het stellen van grenzen op die manier makkelijker, zoals het houden aan een vooraf bepaalde inzet. Zit je niet lekker in je vel en ga je daarom roulette spelen? Dan is de kans dat je aan je eigen gestelde grenzen voorbij gaat veel groter. En dat betekent al snel een vergrote kans op verlies. En dat heeft weer een averechtse werking op je humeur. In de bovengenoemde opsomming van roulette tips om te winnen, is dit misschien wel de meest belangrijke tip als afsluiter.