De beste en slechtste roulette nummers

Er zijn 37 nummers in het Europees roulette wiel, 38 bij Amerikaans roulette, waar een extra dubbele nul aan het spel is toegevoegd. Statistisch gezien valt elk nummer even vaak. Tijdens een bepaalde speeltijd hoeft dit echter niet zo te zijn en er zijn spelers, die veel waarde hechten aan een overzicht van roulette nummers die vaak vallen. Aan de hand daarvan proberen ze in de winnende nummers een patroon te ontdekken of zogenaamde hete en koude nummers te vinden. Welke zijn volgens het bijgeloof de beste en slechtste roulette cijfers?

Afwijking aan het roulette wiel?

Bij het gebruik van een echt wiel kan het zo zijn dat door een kleine afwijking aan het wiel of een bepaalde gooi-methode van de croupier bepaalde nummers vaker winnen. Dit is echter door de huidige kwaliteitsprocessen in de casino industrie vrijwel onmogelijk. Geautomatiseerde roulette spellen zijn gegarandeerd eerlijk: alle software wordt nauwkeurig hierop door onafhankelijke partijen getest.

Desondanks zijn er nog steeds veel spelers die een voorkeur hebben voor bepaalde roulette tafel nummers en die nooit op andere nummers in zullen zetten. Het blijkt dat er veel overeenstemming is over wat, over het algemeen, als gelukkige nummers en ongelukkige nummers worden beschouwd. In veel gevallen is de reden hiervoor dat mensen, die wel van een gokje houden, ook vaak bijgelovig zijn.

Wat zijn volgens het bijgeloof de beste en slechtste roulette nummers?

De beste roulette nummers

De beste en slechtste roulette nummers

Een van de meest populaire nummers bij roulette is 17. Waarom? Het nummer ligt precies in het midden van het speelveld en voelt daarom veilig. Met name beginners kiezen vaak voor een nummer dat niet aan de rand van het veld ligt.

In veel bevolkingsgroepen is het nummer 7 een geluksgetal. Niet verwonderlijk dus dat hier vaak een gokje op gewaagd wordt. Wat wellicht onbewust ook meespeelt, met name voor spelers die wel eens inzetten op spellen met dobbelstenen, is dat je bij het gooien van twee dobbelstenen de meeste kans hebt om 7 punten te gooien. Van oudsher is het dus een nummer dat aan speeltafels meer viel dan andere nummers en dit wordt in gedachten doorgevoerd bij het roulette spel.

Op de nummers 23 en 24 wordt ook vaak ingezet. Op het eerste gezicht is dit niet te verklaren, met name 23 is niet een nummer dat vaak als geluksgetal wordt aangeduid. Een plausibele verklaring voor de populariteit van deze nummers, is hun ligging op het speelveld. Het oog van de spelers zou een voorkeur hebben voor deze positie en als het ware naar de nummers toegetrokken worden.

De slechtste roulette nummers

Veel spelers zien de nul niet als een echt nummer en zullen er daarom niet op inzetten. Het helpt ook niet dat het door de positie aan de rand van het speelveld echt een buitenbeentje lijkt.

Het tegenovergestelde van 7 is 13, in veel landen brengt dit getal ongeluk. Als je denkt dat dit onzin is, kijk dan maar eens in hoeveel flatgebouwen, met name in de Verenigde Staten en Azië, de 13e vloer overgeslagen wordt en je direct van de 12e naar de 14e verdieping gaat. Zelfs mensen die niet echt bijgelovig zijn zullen niet snel op nummer 13 inzetten.

In mindere mate wordt 6 als een slecht nummer beschouwd. Dit heeft wellicht zijn oorsprong in 666 wat ook wel het getal van de duivel wordt genoemd.

Geheel onverwacht is gebleken dat ook nummer 34 niet populair is aan de roulette tafel. Waarom is niet duidelijk. Misschien is dit een geheim dat alleen echte roulette spelers kennen?

Het beste roulette nummer voor jou

Of je nu bijgelovig bent of niet, kies voor je inzet roulette getallen waarbij jij een goed gevoel hebt. Dit kan je geboortedatum zijn, je huisnummer, of een getal waarmee je eerder hebt gewonnen. Uiteindelijk is de kans dat jouw nummer of een willekeurig ander nummer valt elke ronde even groot, namelijk 2.7%.